Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Testowanei silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i zapraszam do testowania prawie spolszczonego niemieckiego silnika Crimnolz. Narazie na celu ma to wyłapanie wszelkich bugów w grze, silnik jest podstawą oczywiście grafika i wiele innych rzeczy będzie zmienianych, ale jak na teraz chciałbym wyłapać bugi związane z grą, czy wszystko działa jak należy, dlatego proszę o rejestrację i korzystanie. Ustawiłem na start ilość pieniędzy 50.000.000, ale normalnie na start jest 20k w kasie i w banku 100k. Niestety nie mam dedyka dlatego utworzyłem dostępność strony poprzez hamachi:

Nazwa sieci:

crimnolz1, crimnolz2, crimnolz3

Hasło do każdej sieci to: 123.

Po połączeniu się należy w przeglądarce wpisać ip: 5.41.104.212 i można testować. Wszelkie wyłapane przez Was bugi proszę kierować w tym temacie. Jeśli temat jest w złym dziale (nie wiedziałem gdzie go umieścić) to proszę przenieść.

Proszę o pomoc, i dziękuję

Opublikowano

Oj to sorki za zachowanie. Zazwyczaj jak ktoś coś tu umieszcza takiego to umie tworzyć gry

Wcześniejsza wersja postu (jbc) :

Witam i zapraszam do testowania prawie spolszczonego niemieckiego silnika Crimnolz

Wtedy skończyłem czytać.

A po za tym nie możesz wrzucić na żaden hosting tej gry ?

PRZETAŃCIE EDYTOWAĆ SILNIKI TYLKO TWORZCIE WŁASNE GRY !!!!

Opublikowano

Proszę wrzuć to na jakiś darmowy host - nie każdy ma ochotę instalować specjalnie hamachi. ;)

Ponadto podstawowe pytanie

jakie i ile kursów o PHP / HTML / MYSQL przeczytałeś przed podjęciem decyzji o rozpoczęciu "prac"?

Opublikowano

dokladnie, malo bo dopiero sie ucze ;) ale ogladalem filmiki i tutoriale z tworzeniu gier via www :P ale zamiast rzucac sie na glebokie wody i tworzyc od zera wole pouczyc sie na gotowych silnikach ;)

Opublikowano

ale ten silnik chyba nie jest łatwy w zrozumieniu, polecił bym ci jakiś z gryviawww.pl jak chcesz silniki do nauki bo one są łatwe w zrozumieniu.

Opublikowano

BNMBB co z tego że są płatne, jak nie chce on kupić książki do php, to niech kupi sobie silnik, nie są one tak aż drogie. A napisane są w dobry sposób, bo jak najłatwiejszym tokiem rozumowania. Tylko nie kupuj Spartakusa bo on jest po części w OOP pisany. Dla zachęty możesz zobaczyć ich silnik Frozen Warriors, jest on darmowy, ale nie ma zbyt wielu funkcji, jest w nim zastosowane coś na styl smart'ów, ale daleko do nich w tym silniku.

Opublikowano

Ja się tam PHP na gotowym skrypcie nauczyłem co dowodzi ,że albo zaje... łatwo ogarniam rzeczy ,albo PHP jest tak prostym w zrozumieniu językiem. Dla mnie bardziej wiarygodna jest 2 opcja.

Może też do mnie napisać. Mogę udostępnić skrypty z strony

www.mt2s.host22.com

Na nich powinien się nauczyć ;)

Zawsze pozostają silniki z MPC

Opublikowano

To tak jak ja, przeczytałem dwa turtoriale o PHP, a potem przerabiałem silnik RACE użytkownika SMOKER'a, był to pierwszy polski silnik udostępniony w internecie. Nabrałem kilka złych nawyków, ale teraz już się poprawiłem i nawet ogarniam to PHP. Ja ci polecam naprawdę jakiś silnik pisany przez polaka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...